svētdiena, 2014. gada 16. marts

Skaistnātres

Ir sajūta, ka skaistnātrītes jeb kolejas ir nepelnīti nepopulāras Latvijā. Es personīgi tās iepazinu caur ārzemju interneta avotiem. Šogad izlēmu paprovēt izaudzēt arī tās. Tātad, divas zortes Wizard Mix un Black Dragon. Sīciņās sēkliņas, kā mācīts internetā, ar slapju zīmuli bakstīju zemītē. Cits būtu savēries, bet man patīk - process nomierinošs. :)
Coleus Black Dragon trīs nedēļas pēc sējas
Trīs nedēļas pagājušas un kolejas sāk iekrāsoties tumšākos toņos. Nevaru sagaidīt, kad būs redzama stādu patiesā krāsa. :) Manuprāt, ļoti smuki izskatīsies stādījumos, piemēram, kopā ar pelēkajām krustainēm.

Ģerānijas

Geranium - Pelargonium : Horizon Coral Spice, iesētas 27.janvārī. Izdīga visas sešas sēkliņas 10 dienu laikā no sējas dienas.
Ģerānijas 12 dienas pēc sējas
Ģerānijas, jau 7 nedēļas vecas. Pārstādītas atsevišķos podiņos

Lauvmutītes

Lauvmutītes, 8 dienas pēc iesēšanas. Mazītiņi dīglīši, kuri, izrādās, vislabāk dīgst vēsā telpā... istabā [kad logā nespīd spoža saule] ir +16 grādi.

Puķzirņi

Šodien iesēju četru šķirņu puķziŗnus - Sweet Pea King Size Navy Blue, Lathyrus odorata Tickled Pink, Lathyrus odoratus 'Villa Roma Scarlet' un Lathyrus odoratus Midnight. Sēklas uz 20min kodinātas [nav ne jausmas vai pietiekami] stiprā kālija permanganāta šķīdumā, gan atstātas uz 10 stundām remdenā ūdenī, gan knitinātas mitrā salvetē. Nu... redzēsim, cik gabali sadīgs. Iesēti ir... no katras zortes padsmit. :)

Puķziŗnu sēja (16.03.2014.)

Begonijas. Starts

Šogad izlēmu izmēģināt laimi begoniju audzēšanā. Nekādas nojausmas, kā to darīt, vien vīramātes ieteikums to nedarīt, jo ķēpa esot baigā... vajadzēja man šito dzirdēt. :) Pēc nelielas interneta paķemmēšanas un informācijas ievākšanas, internetā (http://www.tandmworldwide.com/) iegādāju piecu šķirņu un Depo veikalā vienas šķirnes sēkliņas. Iesēju 21.janvārī. No sešām zortēm izdīga trīs (manuprāt, tīri labs rezultāts pirmajam gadam un 0 pieredzei). Divās pirmajās bildēs zemāk šķirnes Begonia x tuberhybrida Chanson Pink & White Bicolour F1 Hybrid un Begonia x tuberhybrida Non-Stop ® Mixed F.
Begonijas aptuveni 5 nedēļas pēc iesēšanas un pirmās pārstādīšanas (27.02.2014.)
Begonijas 8 nedēļas pēc iesēšanas (16.03.2014.)
Mēnesi pēc iesēšanas man sanāca neliela šaizīte - kaķiem pēc nesankcionētas piekļuves begoniju istabai izdevās izgāzt vienu no stādu kastēm. No rīta atradu mazos stādiņus [ne]smukā kaudzītē uz grīdas. Pēc pāris asarām un lamām kaķu virzienā ar minimālām cerībām stādiņus raku laukā no kaudzes un pārstādīju. Un... visi 10 stādiņi izdzīvoja. Pēc pirmās piespiedu pārstādīšanas leduspuķītes smuki ieaugās un marta vidū, sagaidot pieaugošu mēnesi, bija gatavas nākamai pārstādīšanai.
Leduspuķīšu (Begonia semperflorens Braumov) otrā pārstādīšana 15.03.2014.