otrdiena, 2014. gada 15. jūlijs

Puķzirņi. Teorija un prakse

Ir pienācis tas burvīgais brīdis, kad sēkliņas, kas tik rūpīgi sētas, ir izaugušas par brīnišķīgām puķēm un dāvājušas pirmos ziedus. Tagad vēlos izvērtēt to, kā manis izvēlētās puķes izskatījās tirgotāju bildēs, un kādas tās ir realitātē. :)
http://www.tandmworldwide.com/flowers/flower-seeds/sweet-pea-seeds/lathyrus-odoratus-tickled-pink/3415TM
Šādi puķzirņi Tickled Pink izskatās manā dobē. Ziediem skaisti niansēti toņi, viegla smarža.
http://www.tandmworldwide.com/flowers/flower-seeds/sweet-pea-seeds/sweet-pea-villa-roma-scarlet/tt03828TM

 Villa Roma Scarlet ir viskuplāk saaugušie un saziedējušie no visām četrām puķzirņu šķirnēm. Krāsa, kā tirgotājs solījis, ir koša un tik tiešām šo šķirni es būtu varējusi audzēt bez atbalstiem.

http://www.tandmworldwide.com/flowers/flower-seeds/sweet-pea-seeds/lathyrus-odoratus-midnight/3291TM
No šķirnes Midnight man pagaidām ir izplaucis tikai viens zieds. Nezinu, vai par maz tās saulītes šovasar bijis, taču šī nu gan diemžēl nav pusnakts krāsa. Drīzāk jau magenta. Vēlākos mēnešos salīdzināšu vēlreiz, varbūt, ka nākamie ziedi "izšķilsies" tumšāki. :)

http://www.tandmworldwide.com/flowers/flower-seeds/sweet-pea-seeds/lathyrus-odoratus-king-size-navy-blue/2053TM
 
 Šķirnei King Size Navy Blue, kā solīts, ir tumši (gandrīz tikpat cik tirgotāju bildē) ziedi ar vieglu skaistu smaržu un gariem kātiem, kurus var skaisti nogriezt vāzei.


Secinājums: nav vērts agrā pavasarī puķziŗnus diedzēt mājās. Labāk maijā, kad salnas puslīdz beigušās, zirnīšus iebakstīt zemē, un, ja nepieciešams, pirms iespējamām salnām jaunizdīgušos stādus apsegt ar agrotīklu. Mani ārā izdīgušie stādi ātri vien panāca istabā audzētos, pie tam tie bija daudz treknāki un "rūdītāki" par istabā lolotajiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru